Angela Carlier

Psychiater en onderzoeker

Angela Carlier is werkzaam als psychiater en onderzoeker bij Pro Persona. Zij promoveerde in 2021 op het onderwerp biomarkers en electroconvulsietherapie bij ouderen met een ernstige depressie. Naast haar werk als psychiater is zij lid van het ouderen bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie,  redactielid van De Jonge Psychiater en host van de podcast Pillen en Praten van Psyfar.

Christiaan Vinkers

Secretaris

Christiaan Vinkers werkt als psychiater en onderzoeker bij het Amsterdam UMC en GGZ inGeest. Hij is mede-oprichter van antidepressiva.nl, schreef eerder het boek “Even Slikken” met in 2021 het vervolg “Hoe zit het nu echt met antidepressiva”. Hij is medeoprichter van de antidepressiva afbouwpoli en betrokken bij de OPERA en TEMPO onderzoeken over afbouwen van antidepressiva (wie kan afbouwen, wanneer, en hoe moet dat).

Debbie Zittema

Debbie Zittema is arts in opleiding tot psychiater en onderzoeker aan Amsterdam UMC. Ze combineert dit met de differentiatie tot klinisch farmacoloog. Na een promotietraject bij de nefrologie doet zij nu onderzoek naar de effecten van lithium op de nier.

Elvira Boere

Elvira Boere is psychiater bij PsyQ ParnassiaGroep en promovenda bij Leiden UMC. Haar aandachtsgebied is bipolaire stoornissen; met haar onderzoek richt ze zich op beeldvormend onderzoek bij lithiumgebruik. Ze is tevens redactielid bij De Jonge Psychiater.

Frank Gerritse

Algemeen bestuurslid

Frank Gerritse is werkzaam als psychiater en medisch specialist manager in het Tergooi MC in Hilversum/Blaricum. Daarnaast is hij redactielid van De Jonge Psychiater en is hij lid van de ledenraad van de NVvP.

Hanneke ten Hag

Geneeskundestudent en gezondheidsjurist

Hanneke ten Hag is zesdejaars-geneeskundestudent in Utrecht. Haar interesse ligt bij de acute psychiatrie. Op dit moment is ze bezig met de laatste stages van haar studie. Daarnaast is ze gezondheidsjurist met als aandachtsgebied de Wet Verplichte GGZ. Voor KenMed zal ze zich onder andere richten op de sociale media.

Heshu Abdullah-Koolmees

Heshu Abdullah-Koolmees is ziekenhuisapotheker en epidemioloog bij Amsterdam UMC, locatie VUmc en docent aan Universiteit Utrecht. In 2015 promoveerde zij op continuïteit van de zorg van psychiatrische patiënten. Ook doet zij wetenschappelijk onderzoek bij UMC Utrecht.

Jentien Vermeulen

Redactielid

Jentien Vermeulen werkt als arts in opleiding tot psychiater en onderzoeker aan het Amsterdam UMC, locatie AMC. In 2019 promoveerde zij, onder andere, op de consequenties van antipsychotica gebruik op lange termijn.

Laura De Wit

Voorzitter

Laura De Wit is psychiater en klinisch farmacoloog in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. Naast haar werk als psychiater is ze redactielid van nascholingstijdschrift Psyfar en De Jonge Psychiater, lid van de ledenraad van de NVvP en geeft ze met veel plezier nascholing over psychofarmacologie aan apothekers en verpleegkundig specialisten.

Lisanne Koomen

Lisanne Koomen is arts in opleiding tot psychiater en PhD-student aan het UMC Utrecht. Zij doet onderzoek naar de rol van leefstijl in de psychiatrische behandeling. Daarnaast is zij redactielid van De Jonge Psychiater en mede-eigenaar van het bedrijf De Slaapdokters.

Marjolein Duker

Vrijwilliger ADF-stichting

Marjolein Duker is onder andere als vrijwilliger actief in het wetenschapspanel van de Angst-, Dwang- en Fobiestichting. Ze heeft zowel Technische Bedrijfskunde als de opleiding tot Radiodiagnostisch Laborant afgerond. Marjolein heeft een grote liefde voor beeldende kunst.

Paul van Haaren

Paul van Haaren is werkzaam als arts in opleiding tot psychiater bij Reinier van Arkel en heeft daarvoor ervaring op gedaan in de ziekenhuispsychiatrie in het Tergooi MC. Voor hij startte met de geneeskunde, heeft hij de bachelor farmacie afgerond. Vanuit deze achtergrond heeft hij een bijzondere interesse in de psychofarmacologie. In zijn vrije tijd houdt hij van kunst, museumbezoek en koken.

Richard Wesseloo

Redactielid

Richard Wesseloo werkt als psychiater en projectleider aan het opzetten van een Expertiseteam Bipolaire Stoornissen bij GGZ Delfland (Delft en Schiedam). Daarnaast is hij als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de afdeling psychiatrie van het Erasmus MC (Rotterdam), waar hij zich richt op klinisch onderzoek naar bipolaire stoornissen.

Simone Melis

Bestuurs- en redactielid KenMed

Na zo’n 15 jaar te hebben gewerkt op het snijvlak van financiën en beleid binnen Europa, heeft Simone een carrièreswitch gemaakt. Ze werkt nu bij MIND, het landelijk platform voor psychische gezondheid. Deze koepelorganisatie heeft als doel om mensen met psychische klachten te ondersteunen en de mentale gezondheid van mensen bevorderen.

Binnen MIND houdt Simone zich als manager en adjunct-directeur beleid & belangenbehartiging bezig met het beïnvloeden van landelijke politieke besluitvorming en beleid op een breed palet aan ggz-onderwerpen.

Vrijwilligers ADF-stichting

Vrijwilligers van de ADF stichting nemen deel aan de redactie van de websites. Ze hebben meegeschreven aan alle teksten, met speciaal oog voor het ervaringsperspectief.